← Vorige pagina

Snijzaalcursus ‘Anatomie van de plexus lumbosacralis, de gluteaalregio en de lies’

kosten: 175
Vakdomein: Algemeen, Manueel
Accreditatiepunten: 3
Cursusvorm: Cursus

Cursusinhoud

De grote (en kleine) zenuwen van de onderste extremiteit ontstaan vanuit de plexus lumbosacralis.

In deze cursus wordt een overzicht gegeven van de oorsprong, het verloop en de functie van deze zenuwen. Daarbij worden zowel de ventrale bekkenzijde (met name n. femoralis en n. obturatorius) als de dorsale bekkenzijde (met name n. ischiadicus) belicht. Het fenomeen ‘piriformissyndroom’ (deep gluteal syndrome) wordt behandeld aan de hand van oudere en recente literatuur.

Een groot deel van de cursus wordt besteed aan het observeren en onderzoeken van preparaten van de onderrug, het bekken en de onderste extremiteit. Op deze preparaten wordt het verloop van de genoemde zenuwen nagegaan.

Accreditatie voor deze cursus wordt aangevraagd voor de registers fysiotherapeut (algemeen practicus), en manueeltherapeut.

Doel van deze cursus

Het vergroten van kennis en inzicht met betrekking tot de anatomie van de plexus lumbosacralis en de perifere zenuwen vanuit het bekken naar de onderste extremiteit.
Het vergroten van anatomische kennis en inzicht over de gluteaalregio en de liesregio en een aantal hieraan gerelateerde aandoeningen.

Beoordelingen

Plaats een reactie