← Vorige pagina

Snijzaaldag onderbeen, enkel en voet

kosten: 240
Vakdomein: Algemeen
Accreditatiepunten: 6
Cursusvorm: Cursus

Beschrijving

Tijdens deze dag staat het verdiepen van de basiskennis van het onderbeen, de enkel en de voet centraal. Anatomische, biomechanische en kinesiologische aspecten van deze regio worden in relatie gebracht met het fysieke functioneren en het klinisch onderzoek van cliënten met onderbeen-, enkel- en voetklachten. Telkens zal het uitgangspunt liggen bij het anatomisch substraat, zowel in vivo als in situ op de snijzaal. Korte theoretische inleidingen worden gevolgd door demonstraties en snijzaalpractica.

Tijdens deze dag zal onder andere een relatie gelegd worden naar onderwerpen als achillespeespathologie, kapsel/bandletsels, osteochondrale schade, actieve en passieve stabiliteit van de voet en het onderbeen, mediale stressklachten van het onderbeen.

Doel

Na deze snijzaaldag heeft de deelnemer zijn basiskennis betreffende het onderbeen, de enkel en de voet opgefrist. Tevens kan de deelnemer logische verbanden leggen tussen anatomische, biomechanische en kinesiologische aspecten van het onderbeen, de enkel en de voet, hun functie en klachten van mensen over deze lichaamsregio.

Beoordelingen

Plaats een reactie