← Vorige pagina

Training Otago Instructeur

kosten: 680
Vakdomein: Algemeen
Accreditatiepunten: 28
Cursusvorm: Cursus

Deze training bereidt u voor op het geven van Otago aan ouderen. Tijdens de training ligt het accent op instructie en begeleiding van de Otago oefeningen om zo de oefeningen veilig en met zo veel mogelijk rendement in te kunnen zetten.

Na het succesvol afronden van de training ontvangt u een certificaat en wordt u opgenomen in de database van gecertificeerde Otago-docenten. U kunt dan zelfstandig uitvoering geven aan Otago.

Programma

Binnen de zelfstudie leert u veel over de onderbouwing en de achtergrond van het programma en de manier waarop u ouderen kan motiveren.

In de training Otago Instructeur leert u hoe u de testen, de kracht- en balansoefeningen en het wandelprogramma instrueert, opbouwt, begeleidt, organiseert en evalueert. Zowel individueel maar ook als u het Otago oefenprogramma aan een groep gaat aanbieden. U kent de onderliggende fysiologische principes en weet hoe u de oefentrouw kunt optimaliseren.

De laatste dag bestaat uit een toets. Tevens is dit de dag waarop extra aandacht wordt besteed aan bijvoorbeeld het motiveren van de cliënten en het doen van testen bij cliënten.

Beoordelingen

Plaats een reactie