← Vorige pagina

Vaardigheidstraining Nek/Thorax/Schouder/Elleboog

kosten: 720
Vakdomein: Algemeen
Accreditatiepunten: 18
Cursusvorm: Cursus

Beschrijving

Deze driedaagse training is gericht op het verbeteren van de sensomotorische vaardigheden van fysiotherapeuten die van toepassing zijn in de diagnostiek en de behandeling van mensen met klachten over de nek, de thorax, de schouder en de elleboog. Manuele verrichtingen gericht op het teweegbrengen van articulaire bewegingen in de gewrichten van deze lichaamsregio zullen de boventoon voeren. Tijdens deze sensomotorische vaardigheidstraining wordt met elkaar geoefend in tweetallen, zonder casuïstiek of rollenspellen. Alle aandacht kan worden gegeven aan het trainen van deze vaardigheden.

Onderdeel van leerlijnen

De cursus ‘Vaardigheidstraining Nek / Thorax / Schouder / Elleboog’ maakt onderdeel uit van een viertal leerlijnen binnen het NPi-scholingsaanbod, nl. de leerlijnen ‘Hoofd-nek’, ‘Thoracaal’, ‘Schouder’ en ‘Elleboog’. Een overzicht van deze leerlijnen vindt u onderaan deze cursusinformatie.
Het is niet noodzakelijk of verplicht om de cursussen binnen deze leerlijnen in de aangegeven voorkeursvolgorde te volgen. Op basis van eigen inzicht en individuele leerbehoefte bepaalt u zelf waar u insteekt in deze leerlijnen. Wel raden we ten zeerste aan om voorafgaand aan de ‘state of the art cursussen’ en de cursussen over ‘pijnsyndromen’ de eendaagse cursus ‘Fysiotherapie: kunst en kunde’ te volgen.

Attentie:
De deelnemers aan deze cursus wordt verzocht om een badlaken mee te nemen naar de cursus en soepele kleding te dragen.

Doel

Na deze praktische training beheerst de deelnemer de sensomotorische vaardigheden die van toepassing zijn in de diagnostiek en de behandeling van mensen met klachten over de nek, de thorax, de schouder en de elleboog.

Beoordelingen

Plaats een reactie