← Vorige pagina

Verdiepingscursus ‘Vallen Verleden Tijd’

kosten: 240
Vakdomein: Algemeen, Geriatrie
Accreditatiepunten: 6
Cursusvorm: Cursus

Beschrijving

Vallen vormt voor mensen op oudere leeftijd een belangrijk gezondheidsprobleem. Eén op de drie mensen boven de 65 jaar valt minstens eenmaal per jaar en van deze valpartijen vergt zo’n 12% medische behandeling. Door de Sint Maartenskliniek is het Vallen Verleden Tijd programma ontwikkeld, bestaande uit een hindernisbaan, spelvormen en het leren van valtechnieken. Dit programma is bewezen effectief in diverse doelgroepen en wordt ook als zodanig erkend door het RIVM (loketgezondleven.nl).
Sinds 2003 organiseert het Nederlands Paramedisch Instituut de cursus Valpreventie en Valtraining (programma Vallen Verleden Tijd) om therapeuten op te leiden in het Vallen Verleden Tijd programma zodat zij dit in hun eigen setting kunnen implementeren. Om het implementeren van een nieuw programma in de praktijk te bevorderen is besloten om een verdiepingscursus met betrekking tot het Vallen Verleden Tijd programma te ontwikkelen voor oud-cursisten van de NPI cursus Valpreventie en Valtraining. Tijdens deze dag zal ingegaan worden op problemen en oplossingen voor de implementatie van het programma, de onderdelen zullen herhaald worden en er wordt gewerkt met casuïstiek. Deelnemers kunnen indien gewenst ook zelf vragen en/of casuïstiek aandragen die zij graag behandeld zien worden tijdens de verdiepingscursus.

Doel

Na de cursus heeft de deelnemer zijn kennis met betrekking tot het Vallen Verleden Tijd programma verder verdiept. De deelnemer kan:

  • het programma implementeren in de dagelijkse praktijk
  • bij diverse casuïstiek ‘maatwerk’ maken van het programma
  • nog beter de valtechnieken uitvoeren en beoefenen bij cliënten
  • bij multimorbiditeit en complexe situaties delen van het programma toepassen

geven.

Beoordelingen

Plaats een reactie