← Vorige pagina

Vervolgcursus ‘Functiestoornissen van de bekkenbodem bij kinderen’

kosten: 690
Vakdomein: Algemeen
Accreditatiepunten: 24
Cursusvorm: Cursus

Beschrijving

Bij kinderen komen functiestoornissen van de bekkenbodem vaker voor dan meestal wordt aangenomen. Wat is het achterliggende mechanisme en welke arts, paramedicus of andere hulpverlener moet ingeschakeld worden? Aangezien de behandeling van functiestoornissen van de bekkenbodem bij kinderen een hele specifieke aanpak vereist, is deze driedaagse vervolgcursus ontwikkeld.

In deze cursus worden de meest voorkomende urologische en proctologische aandoeningen bij kinderen besproken. Vaardigheden zullen worden ontwikkeld in het behandelen van kinderen met mictie- en defecatiestoornissen vanuit de oefentherapie. Invasieve behandeling komt in deze cursus niet aan de orde.

In samenwerking met kinderfysiotherapeuten is de bekkenbodem(oefen)therapie toegankelijk gemaakt voor kinderen. Signaleren is een onderdeel van deze cursus. Hiervoor is een goede anamnese en intake van groot belang. In de cursus zal gebruik worden gemaakt van specifiek voor deze doelgroep ontwikkelde vragenlijsten en intakeprocedures. De theorieblokken worden afgewisseld met veel praktijk in kleine groepen onder leiding van zowel bekken- als kinderfysiotherapeuten.

Doel

Na de cursus kan de deelnemer de meest voorkomende urologische en proctologische aandoeningen bij kinderen benoemen en de functiestoornissen van de bekkenbodem bij kinderen beschrijven en hiervoor een behandelplan opstellen. Tevens kan de deelnemer de grenzen van de eigen deskundigheid aangeven, de mogelijke stoornissen bij het kind herkennen en weet de deelnemer hoe en aan wie het kind doorverwezen kan worden.

Beoordelingen

Plaats een reactie