← Vorige pagina

Vervolgcursus ‘Mobilizing Awareness – 4e trap’

kosten: 725
Vakdomein: Algemeen, Psychosomatisch
Accreditatiepunten: 20
Cursusvorm: Cursus

Beschrijving

Tijdens deze scholing leert de deelnemer om disfunctionele, habituele (onbewuste) houdings- en bewegingsadapties en -compensaties te herkennen die het herstel van een verstoord bewegend functioneren ten gevolge van een aandoening of syndroom in de weg staan, en deze therapeutisch te beïnvloeden door middel van sensomotorische reëducatie en vergroting van het lichaamsbewustzijn van de cliënt.

De scholing is bijzonder praktijkgericht. Met de bewegingsvormen en wijze van begeleiding die tijdens de scholing worden gedemonstreerd en geoefend wordt het optreden van de ontspanningsrespons bij cliënten gefaciliteerd en de invloed van de stressrespons op het bewegen verminderd, waardoor coördinatief de mogelijkheid ontstaat om weer efficiënt en met minder pijn te kunnen bewegen. In de scholing wordt veel aandacht besteed aan hands-on technieken ter ondersteuning van het bewustwordingsproces.

Doel

Na deze vervolgcursus is de deelnemer in staat om ‘Mobilizing Awareness®’ op professionele wijze toe te passen bij cliënten met een verstoord bewegend functioneren.

Beoordelingen

Plaats een reactie