← Vorige pagina

W.H.A. SNIJZAAL CURSUS: Buik | Bekken(bodem) | Lage rug van de vrouw

kosten: 135
Vakdomein: Vrijdeel
Accreditatiepunten: 3
Cursusvorm: Cursus

Tijdens deze unieke workshop in de snijzaal van het Erasmus MC, neemt topdocent Vincent Hoogstad je mee in de werking van de musculatuur en fasciale structuren van de vrouwelijke romp en het vrouwelijk bekken.

Waarom is dit iets voor jou? Een duidelijk anatomisch beeld van de buikwand, de lage rug en het bekken als geheel is essentieel om functie(stoornissen) te kunnen begrijpen. Het verkrijgen van een helder en correct anatomisch beeld blijkt echter bepaald geen sinecure. Op de snijzaal is het creëren van een functioneel anatomisch beeld makkelijker. Preparaten kunnen in 3D bekeken en onderzocht worden. Dit helpt bij het vormen van een model waarmee we de werking van het geheel beter begrijpen. Iets dat onontbeerlijk is voor wie patiënten/ cliënten ziet met een hulpvraag of trainingsdoel met betrekking tot buik/ bekken(bodem)/ lage rug. Verder de diepte in dan we in deze masterclass gaan is niet mogelijk.

Leerdoel

Verwonderd en voldaan naar huis gaan met een optimaal beeld van de (functionele) anatomie.

Opzet

Bij aanvang wordt er kort een theoretisch kader geschetst van waaruit wordt gewerkt. Daarna volgt een demonstratie-practicum en een practicum waarbij de studenten in kleine groepen in de mogelijkheid gesteld worden zelf de verschillende preparaten te onderzoeken en te bediscussiëren. De docent loopt continue rond om ondersteuning te bieden tijdens het practicum. De maximale groepsgrootte bedraagt 20 personen. Er wordt -voor alle duidelijkheid- niet zelf gesneden. De deelnemers krijgen voorafgaand aan de cursus per mail al enig studiemateriaal toegezonden.

Beoordelingen

Plaats een reactie